П`ятниця, 29.03.2024, 04:26

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 32
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Новини

Головна » Файли » Новини

Влада – друг бібліотеки
14.09.2011, 13:31

Влада – друг бібліотеки

Не відкрию великої таємниці, якщо скажу, що без підтримки місцевої влади нормальне функціонування бібліотечних закладів в умовах сьогодення є доволі проблематичним (я маю на увазі не виживання, а саме повноцінну роботу бібліотеки). Яскравим прикладом допомоги нашій книгозбірні я вважаю роботу Кваси-лівського селищного голови Крета Дмитра Федоровича. Наведу приклади.

В 2009 та 2010 рр. завдяки фінансовій допомозі селищної ради бібліотека поповнила свій фонд періодики такими виданнями: «Урядовий кур'єр», «Слово і час», «Вісті Рівненщини», «Шкільна бібліотека», «Лиза», «Истории из жизни», «Малятко», «Полина»; ці видання урізноманітнили фонд, адже тематична направленість їх досить широка та відповідає смакам наших користувачів.

В 2010 році публічно-шкільна бібліотека смт Квасилів розпочала співпрацю з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів(IREX) у рамках програми "Бібліоміст". Однак у нас виникли проблеми: потрібно було модернізувати систему електропостачання, забезпечити підключення до мережі Інтернет, виконати ремонтні роботи в приміщенні тощо. І знову ми звернулися по допомогу до селищного голови. Рішення Дмитра Федоровича не забарилося. Ось отриманий результат: вже наприкінці літа 2010 року приміщення бібліотеки було приведене в належний стан згідно з санітарними нормами; ми мали якісне підключення до мережі Інтернет(10 Мбіт) та вчасну щомісячну оплату Інтернет-зв'язку! Отож представників програми «Бібліоміст» ми зустріли «у повній бойовій готовності»!

Слід зазначити, що пан Крет є одним з ініціаторів створення квасилівського селищного сайту (www.kvasilov.com), на сторінках якого висвітлюються актуальні питання громадського, економічного та політичного життя нашого селища. Саме Дмитро Федорович вперше запропонував розмістити на сайті інформацію про бібліотечні новини, аргументуючи це тим, що такий спосіб подання інформації є наймобільнішим, а жителі Квасилова – це найкраща цільова аудиторія. З того часу ми, бібліотекарі, неодноразово скористалися послугами селищного сайта, і повід-омлення про те, що в бібліотеці є безкоштовний Інтернет, з'явилося тут у той самий день, коли було встановлено обладнання.

Приємно відзначити, що Дмитро Федорович є активним відвідувачем нашого інтернет-центру, який інколи можна сміливо назвати прес-центром, адже селищ-ний голова веде активний онлайновий діалог з жителями Квасилова, відповідає на болючі, іноді доволі різкі питання; та й просто прагне бути в курсі останніх світо-вих подій, звісно, використовуючи й ресурси всесвітньої мережі. Ми щиро вдячні пану Крету за його небайдужість та допомогу бібліотеці та сподіваємося на плід-ну співпрацю в майбутньому!

Захарчук Оксана Віталіївна, завідувач ПШБ;
Крет Дмитро Федорович, селищний голова;
ПШБ смт Квасилів;
cмт Квасилів

Категорія: Новини | Додав: klevan_libr
Переглядів: 1274 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]