Середа, 24.04.2024, 02:00

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 32
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформація про блог

Блог – це скорочена назва від англійського сполучення Web Log. Блогом вважається певний різновид сайту, що час від часу наповнюється текстом та мультимедійною інформацією, а останні записи блогу ( їх прийнято називати постами )відображаються у зворотньому хронологічному порядку – найновіші знаходяться найвище.

Блог має декілька головних принципів , котрі , однак , не є обов’язковими. Блог повинен час від часу оновлюватись . блог може бути як авторським ( його веде одна особа), так і колективним (кілька авторів). Кожне блог повідомлення може будь-хто прокоментувати, що передбачає діалог між автором блогу та його читачами. Нові записи блогу його читачі зазвичай отримують за допомогою технології RSS.

Найчастіше блоги розділяють за тематикою – персональні, в яких головним чином ведуться записи про особисте життя автора, його розповіді та спостереження, - та тематичні, де прослідковується чітка тематика, наприклад, блог про подорожі, книги, музику або політичний блог. У наші дні блог перетворився у певний жанр. Саме завдяки тематичним блогам набувають широкої популярності. Адже тепер блог – це не тільки сукупність кількох записів або медіа файлів, а й потужний ресурс, що здатен виступити у ролі ЗМІ.

Людина, яка веде блог, називається блогером. Зараз загальна кількість блогів в Україні становить більше 500 тисяч, і ця цифра подвоюється щороку.