П`ятниця, 29.03.2024, 00:31

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 32
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Новини

Головна » Файли » Новини

Бібліоміст в бібліотеці
11.10.2011, 18:22
У жовтні в публічно-шкільній бібліотеці смт Квасилів відбулася цікава та важлива подія – презентація нового напрямку бібліотечних послуг, а саме – безкоштовного Інтернету в нашій книгозбірні. До нас завітали учні 7-В класу Квасилівського НВК «школа-ліцей» з класним керівником Микитюк Наталією Василівною. Бібліотекарі Захарчук Оксана та Матвійчук Марія розповіли відвідувачам про програму «Бібліоміст» (завдяки якій у нас і з’явився безкоштовний Інтернет), про її основні завдання та напрямки. З зацікавленням сприйняли слухачі інформацію про перспективи модернізації бібліотек України, які повинні стати центрами вільного громадського доступу до ресурсів Інтернету і подолання цифрової нерівності в нашому суспільстві.
 
 
 
 
З вітальним словом виступив Квасилівський селищний голова Крет Дмитро Федорович. Він наголосив, що вільний доступ до інформації сьогодні допомагає людям  змінити своє життя на краще, подолати інформаційний вакуум; він є необхідним в умовах сучасного глобалізованого суспільства. Пан Крет запевнив, що селищна рада, яка сьогодні забезпечує нашій бібліотеці щомісячну оплату Інтернет-зв’язку, і надалі буде докладати необхідних зусиль, щоб допомогти перетворити селищну бібліотеку на центр громадського життя.
 
 

А згодом наші відвідувачі мали змогу перевірити програму «Бібліоміст» в дії: поспілкуватися з друзями за допомогою Скайпу, знайти матеріали до відкритого уроку, ознайомитися з останніми новинами у світі шоу-бізнесу – усе це та ще багато іншого пробували вони знайти в безмежному світі Інтернету. Судячи по схвальним відгукам, користувачам нашої книгозбірні нова послуга дуже сподобалась!
Отож,  бібліотека смт Квасилів піднялася ще на один щабель професійного розвитку, і, сподіваємося, що використовуючи можливості, які надає нам програма «Бібліоміст», вона стане справжнім громадським інформаційним центром нашого селища!
 
 

 
 
Завідувач ПШБ смт Квасилів
Оксана Захарчук
Категорія: Новини | Додав: klevan_libr
Переглядів: 1741 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]