П`ятниця, 19.04.2024, 03:33

Меню сайту
Категорії розділу
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 32
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Новини

Головна » Файли » Цікаво прочитати » Періодичні видання

У цьому світі стільки є краси!
05.07.2011, 16:06
Пятниця. 1 липня 2011р.
Стаття з газети "Слово і час" №31 Василя Бойчука "У цьому світі стільки є краси!" надає змогу ознайомитися про те, що...



26 червня у Клевані відбулося одночасно два районних заходи: свято Дня молоді та районний тур обласного фестивалю-конкурсу «І творчістю хата багата» сільських (селищних) культурно-дозвіллєвих комплексів.
Знаєте, що було звичним? Атмосфера взаємної доброзичливості, творчого хвилювання, святкового піднесення і нестримного бажання донести до всіх, хто зібрався в парковій зоні біля місцевого будинку культури, свої здобутки, силу спортивну і силу та глибину художньої майтерності, глибокий зміст декоративно-ужиткового мистецтва, художнього слова, народної пісні...
А знаєте, що було незвичним? Та те, що здавалося два зовсім різних свята так воєдино злилися в спільне русло, яке бурхливою хвилею самобутності, емоційних сплесків, долаючи пороги конкуренції, теплило щирістю, радістю, веселощами... У святковому піднесенні люд встигав вболівати за учасників спортивно-масових заходів і тут же поспішав насолоджуватися сценічними виступами, захоплюватися вікториною «Люби і знай свій рідний край»... А поруч кликали до себе оригінальні експонати садиб, які представили культурно-дозвіллєві комплекси. Жодна із них не була помічена бодай у найменшій однотипності: кожна неповторна, самобутня, естетично та змістовно гарно оформлена. Тут були вишиті рушники, скатертини, жіночий і чоловічий одяг, предмети сільського вжитку XVIII -XX століть... Старовинні ікони, картини, родинні дерева... І багаті смачною українською їжею столи... І щирі, доброзичливі господарі, які запрошували все скуштувати і з усім ознайомитися.
Вразив нас окремий розділ Малошпаківської садиби, де на видному місці лежали деякі номери нашої газети «Слово і час», та закликав напис велцкими літерами: «Передплачуйте газету «Слово і час», то напишуть у ній і про вас!» Отака приємна для редакційного колективу, загалом нашого видання реклама з боку малошпаківців. За що » велике-превелике «ДЯКУЄМО!»
А почалися заходи того дня традиційно: спочатку ведучі оголосили програму - відзначення кращих представників молоді району, культурно-мистецьке та спортивне дійства, конкурси, ігри, розваги і нагородження призами.
Урочисту частину заходів відкрив Клеванський селищний голова Віктор Корсюк. Прозвучав Державний Гімн України. Із словами привітань до присутніх звернулися заступник голови райдержадміністрації Сергій Подолін та заступник голови районної ради Олександр Савчук. Вони передали також щирі вітання і від голови райдержадміністрації Василя Карпенчука та голови районної ради Миколи Свінтозельського. Від молоді району тепло говорила Віта Кісільова. Також виступив і вручив нагороди молодим квасилівцям Квасилівський селищний голова Дмитро Крет. Із рук Сергія Подоліна та Олександра Савчука двадцять п'ять юнаків і дівчат отримали Почесні грамоти і Подяки райдержадміністрації та районної ради - за значний особистий внесок у розвиток молодіжної політики, активну громадську позицію та з нагоди Дня молоді.
Відтак на спортивних майданчиках почали змагатися волейболісти, гирьовики, легкоатлети-естафетівці, тенісисти, любителі армреслінгу...
А на сцені (після жеребкування) мистецьку майстерність демонстрували родини із Білої Криниці, Зорі, Оржева, Корнина, Шпанова, Ново-Українки, Малого Шпакова, Кустина, Квасилова, Городища, Тайкур, Верхівська, Великої Омеляни, Великого Житина, Олександрії. Всі вони засвідчили, що мають справжні таланти, володіють мистецькою майстерністю, щиро люблять українську пісню і рідне слово, а їхні сценічні костюми захоплювали веселковими барвами, оригінальністю, мистецькою витонченістю, народною самобутністю...
Потім був конкурсний огляд садиб, який провело поважне журі, очолюване головою журі, заступником голови райдержадміністрації Сергіем Подоліним та співголовою, начальником управління культури і туризму райдержадміністрації, заслуженим працівником культури України Віктором Дорошенком. Вони захоплено констатували змістовне оформлення всіх садиб, багатство цікавих експонатів декоративно-ужиткового мистецтва, високо оцінили і кулінарні страви.
Віктор Дорошенко наголосив, що фестиваль-конкурс «І творчістю хата багата» має за мету підвищення ефективності і якості культурно-освітньої роботи, організації змістовного дозвілля, фізкультурно-оздоровчих заходів, збагачення їх змісту, урізноманітнення форм та залучення молодого підростаючого покоління до активної безпосередньої участі в цих заходах. Як засвідчили виступи учасників конкурсу, - мети загалом досягнуто.
Того дня клеванцям пощастило на свято. Ще довго у парковій зоні лунали гарні пісні, бадьорі мелодії, на стадіоні проходили поєдинки фізкультурників, працю¬вала виїзна торгівля із багатим асортиментом про¬дуктів, хлібо-булочних виробів, різноманітних товарів.
Змістовний відпочинок приніс відверту радість - і гостям, і учасникам, і організаторам свята, і клеванцям- господарям!..

 
 
 
 
 
 
Фото: М.Конончука, В.Бойчука
Категорія: Періодичні видання | Додав: klevan_libr
Переглядів: 1122 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]