Субота, 27.04.2024, 05:22

Меню сайту
Категорії розділу
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 32
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Новини

Головна » Файли » Цікаво прочитати » Періодичні видання

Друге дихання Білокриницької бібліотеки
11.07.2011, 15:42

Нещодавно в Білій Криниці відбулася урочиста подія - відкриття оновленої (після евроремонту) публічно-шкільної бібліотеки у приміщенні сільської ради. Ця подія відбулася 29 червня і співпала з днем Конституції України. Честь - перерізати червону стрічку відвели начальнику відділу культури та туризму райдер-жадміністрації Віктору Дорошенку. Отець Іван (настоятель Білокриницької церкви) освятив бібліотеку та побажав усім доброго здоров'я, віри, благополуччя і многая літ.
Непростий шлях поставав перед людьми, які з надією та вогником в очах взялись за цю нелегку роботу: мати хорошу бібліотеку. На щастя, добрих сердець виявилось чимало. Та перш за все потрібно згадати жінку, яка все своє життя присвятила книжці, вона працювала неабияк, а сумлінно, з душею та вогником, наголошували люди, які знали її при житті: Марія Моро-зюк - людина з великої літери, мудра жінка, яка, не шкодуючи своїх сил, щодня переступала поріг такої рідної та близької їй бібліотеки.
Висловили подяку відділу культури і туризму райдер-жадміністрації (начальник - Віктор Дорошенко), який виділив 5 тисяч гривень на ремонт приміщення нової бібліотеки і подарував сучасний комп'ютер, з допомогою якого всі бажаючі, а зокрема студенти та старшокласники, зможуть користуватися інтернетом. Генеральним спонсором стала місцева перукарня. Не менш важливе місце у відкритті бібліотеки займають колектив Білокриницької сільської ради, а також - Олександр Гординський, Світлана Мосійчук, родини Глінчуків, Місечків, Поліщуків, Фурсяків, Власників і ін. Ці люди допомагали бібліотеці хто чим міг, і на урочисте відкриття вони також прибули не з порожніми руками, а з подарунками, книжками та квітами, небайдужість та працьовитість цих людей стала безцінною.
Білокриницький сільський голова Тетяна Гончарук, займає цю посаду всього 7 місяців, та вже встигла зробити для своїх сіл багато доброго. Вона з дитинства не уявляє свого життя без книжки, і як дитина своєї матері Марії Марківни, не могла не продовжити материнської справи. Її натхненність та наснагу варто відзначити. Тетяна Володимирівна має багато планів на майбутнє, от незабаром повинна відбутися естафета «Від села до села - з піснею і словом», тому вона дуже переймається тим, що в їхнього співочого колективу немає однакового одягу, і вже намагається зробити все можливе, щоб ця проблема зникла. Також вона хоче оновити будинок культури, який знаходиться у аварійному стані. І в найближчі дні в орендованому приміщенні сільської ради планується відкриття швейної майстерні. Тетяна Гончарук просить у Бога сил, бо ж справ у неї ще чимало.
Не менш важливим є те, що на відкритті бібліотеки, відбулася презентація герба та хоругви села Біла Криниця. А зручне розташування бібліотеки має привабити більше читачів. Бо ж сучасні технології ніколи не зможуть замінити живого слова.
Того дня працювала виставка творів найкращих майстринь декоративно-ужиткового мистецтва, зокрема, демонструвалися вишиванки сестер Надії та Тамари Кухлевських, картини Марії Власюк і ін.
Завідуюча бібліотекою Оксана Морозюк радіє чи не найбільше за інших, адже тепер робоче місце у неї прекрасне, лише наповнюй змістом діяльність закладу.
Звичайно ж, у таких умовах хочеться працювати краще.
Одне слово, у Білій Криниці є затишна, гарна, комп'ютеризована бібліотека. І
вона чекає краян, відкрила їм радісно свої двері.

Слово і час №32 (8 липня 2011р.)
Ольга ТОМА, студентка ІІ курсу факультету МКІТ МЕГУ ім. акад. С. Дем'янчука
Категорія: Періодичні видання | Додав: klevan_libr
Переглядів: 825 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]