Четвер, 25.04.2024, 04:42

Меню сайту
Категорії розділу
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 32
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Новини

Головна » Файли » Цікаво прочитати » Періодичні видання

Бог нам дарує поетів
26.09.2011, 11:38
 23 вересня 2011р.
Стаття з газети "Слово і час" №44 "Бог нам дарує поетів" 
 

Під такою назвою в будинку культури с. В.Омеляна відбувся творчий вечір відомої на Рівненщині і не тільки, бо твори її публікуються багатьма літературними часописами України, поетеси Вікторії Климентовської з нагоди славного ювілею.
Авторка п'яти поетичних збірок, її твори неодноразово друкувалися в багатьох літературних журналах, газетах. Вона є дипломантом конкурсу «Гранослов-96». За поему «Спочатку була воля» нагороджена премією Організації Оборони Чотирьох Свобід України (США). Член Національної спілки письменників України. Вірші включені в "Антологію Укр. Поезії другої пол. XX ст".
Працює лікарем-педіатром Дядьковицької райлікарні. Має двох донечок і маленьку внучечку, для якої пише дитячі віршики. Її поезія не просто слова, - це стан душі, в якому вона перебуває. Вони вражають своєю довірою до читача, світлим жалем, відчаєм, сумом, захопленням, розмірковуванням. Інтимна лірика - не тільки любовна, вона щира, породжена болями й радощами серця жінки-філософа.
Коли народжується людина, нова зірка загоряється в небі й освітлює стежку її долі. 2 серпня 1961 року на небосхилі Чернігівщини, а саме: в колишньому маєтку Качанівці, який заворожує своєю красою, де творили відомі письменники, художники, засвітилася зоря, що означало про прихід у світ ще однієї долі, ще одного життя. Але тоді ще ніхто не знав, що та зірка стане лікарем, як її батьки, а душа її буде сповідатися білому аркуші паперу.
На свято прибули відомі у нашому краї письменники: голова спілки письменників Рівненщини Лідія Рибенко, поетеси Юлія Бондючна, Неоніла Диб'як, Марія Немиро, Анна Лимич, колега по перу Надія Черненко з Малого Житина. Кожна знайшла щирі, приємні слова привітання для ювілярки.
Поздоровив колегу головний лікар Дядьковицької райлікарні Леонід Ханенко. З теплотою та повагою вітала Великоомелянський сільський голова Оксана Курганська. Від клубу «Мальва», членом якого є пані Вікторія, слово мала Галина Музика. З вдячністю від мам маленьких пацієнтів говорила Тетяна Пророк, а дітки читали віршик про котика. Завітали на творчий бенефіс гості з села Вересневе, хор Свято-Антонівської церкви. Вони заспівали псалом, який написала Вікторія Михайлівна, привітали її і побажали «Многая літа».
До уваги присутніх діяла книжково-іллюстративна виставка та була представлена літературно-музична композиція, де звучала поезія, продемонстрована інсценізація поеми Вікторії Климентовської «Пересопницька осінь» про історичні події, які відбулися в Пересопниці, написання Пересопницького Євангелія, 450- ліття якого нині відсвяткували. Молоді автори Володимир Хіночик та Ольга Бердін виконали власні пісні на слова Вікторії Климентовської.
Я від щирого серця дякую всім, хто допоміг у проведенні цього заходу: зокрема працівникам Великооме- лянського будинку культури, творчому колективу «Марципан», ученицям гімназії Ірині Рудик, Юлії Конкевич, Олесі Білорус, Насті Полюхович, Тетяні Кричильській та провідному методисту організаційно- методичного центру відділу культури і туризму райдержадміністрації В'ячеславу Кардашу за подаровану пісню, привітання, створення гарного настрою, душевності, які вони подарували присутнім. Дякую всім пошановувачам творчості Вікторії Климентовської, хто прийшов на це свято поезії, музики, душі.

Ольга ВОЗНЮК, завідувачка публічно-шкільної бібліотеки
с. Омеляна
Категорія: Періодичні видання | Додав: klevan_libr
Переглядів: 1084 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]