Четвер, 25.04.2024, 17:32

Меню сайту
Категорії розділу
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 32
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Новини

Головна » Файли » Цікаво прочитати » Періодичні видання

У лісі тишу піснею будили і веселим танцем запальним
18.07.2011, 12:02
Пятниця. 15 липня 2011р.
Стаття з газети "Слово і час" №33 Василя Бойчука "У лісі тишу піснею будили і веселим танцем запальним" 


Районна мистецька естафета «ВІД СЕЛА ДО СЕЛА - З ПІСНЕЮ І СЛОВОМ», яка стартувала в квітні минулого року, успішно крокує нашим краєм. 7 липня, на свято Івана Купала, свою аматорську майстерність самовіддано демонстрували представники Новоукраїнської сільської ради.
Поблизу Козлина, у чарівній і неповторній місцині, де у затишній красі об'єдналися ліс, водне плесо і зелена поляна, надвечірньої пори зібралися учасники і глядачі творчого дійства.
Масштабний захід відкрила ведуча - провідний методист організаційно-методичного центру відділу культури і туризму райдержадміністрації Тетяна Мартинюк. Вона зокрема наголосила, що районна мистецька естафета в своїй меті має налагодження співпраці закладів культури з органами влади, місцевого самоврядування, обмін досвідом роботи між установами культури району.
Із щирими словами привітань виступили секретар Новоукраїнської сільської ради Ірина Давидюк, директор Олександрійського будинку культури Наталія Смоляр. Наталія Смоляр передала Ірині Давидюк альбом із фотоматеріалами про свято в рамках районної мистецької естафети «Від села до села - з піснею і словом» та світлинами з концертної програми, що відбулася в Олександрії.
А далі розпочався звіт митців-аматорів Новоукраїнської сільської ради. Щиро і натхненно виступали хореографічний колектив «Сузір'я» (керівник Ірина Шевцова), вокально-хоровий гурток «Веселка» Ново- українського будинку культури, вихованці місцевого дитячого садочку Олександра Трофиччук. Катерина Рудь. Аня Прокоф'сва, соліст оперного співу Кирило Саватєєв (музичний супровід - Олександр Дубик. Костянтин Власов), соліст Костянтин Гордійчук, вокалістка Ольга Котвиць, читці Лідія Янчарук, Світлана Тилько, «Театр пародій» і ін.
Поряд з "концертною сценою" на поляні розмістили декоративно-ужиткову виставку. Тут милували зір глядачів творчого дійства цікаві й самобутні роботи дітей будинку сімейного типу с. Новоукраїнка - сім'ї Булгару, жительки цього ж села Тетяни Павлюк.
Захід місцевим організаторам і учасникам не просто вдався, а, як прийнято говорити, вдався на славу, бо було все і захоплююче, і змістовно, і цікаво... А ще - душевно, весело, напрочуд щиро і радісно.
Напевно, окремо треба сказати похвальне слово на адресу директора Новоукраїнського будинку культури Лідії Янчарук та художнього керівника цього ж культосвітнього закладу Світлани Тилько: вони проявили хороші організаторські здібності і зуміли разом з усіма учасниками концерту порадувати присутніх гарним і видовищним дійством.



Того дня на святі побували також головний спеціаліст відділу культури і туризму райдержадміністрації Лариса Кравчук та провідний методист організаційно-методичного центру цього відділу В'ячеслав Кардаш.
Представники Грушвицької сільської ради, на чолі із сільським головою Оксаною Климутс, отримали від господарів свята коровай на вишитому українському рушнику та «благословіння» продовжити районну мистецьку естафету. Висловлю сподівання, шо вона відбудеться у Грушвиці так само активно і яскраво.

Василь БОЙЧУК Фото автора
Категорія: Періодичні видання | Додав: klevan_libr
Переглядів: 1245 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]