Четвер, 25.04.2024, 17:37

Меню сайту
Категорії розділу
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 32
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Новини

Головна » Файли » Цікаво прочитати » Періодичні видання

Куди піти вчитися
05.07.2011, 16:42

Традиційно з 1 липня починається вступна кампанія до вищих навчальних закладів України. На підставі чинних умов прийому до ВНЗ України в 2011 році абітурієнти мають право подавати документи до 5 ВНЗ за 3-ма спеціальностями в кожному. З одного боку, це збільшує можливості для вступу, а з іншого - ставить під ризик в таких умовах зробити правильний вибір. Про те, як правильно обрати ВНЗ, коли ви визначилися з вибором професії, ми поговоримо з доцентом кафедри економіки та менеджменту Рівненського інституту Міжрегіональної академії управління персоналом Тамарою ШКІНДЕР.
 
- Тамаро Андріївно, хотілося б від вас, як людини з досвідом роботи у вищій школі, почути слушні поради, зважаючи на вище вказане.
-Справді, абітурієнти знаходяться в достатньо непростій ситуації. Кожен з нас, звичайно, хоче дати добру пораду своїй дитині, допомогти обрати вірний шлях в щасливе майбутнє. Але як зробити той єдиний правильний вибір, коли велика кількість навчальних закладів з усіх теле та радіо каналів пропонують саме свої найкращі послуги. Та й ще можна подавати документи до кількох вузів одночасно. Ну, як тут не розгубитися? І тому при виборі ВНЗ, в якому ви станете висококваліфікованим фахівцем, а не просто отримаєте диплом після багаторічного ходіння по муках, пропоную наступне:
Передусім детально ознайомитися з ВНЗ: його історією, стабільністю, науковими досягненнями, станом матеріально-технічного забезпечення, кадровим потенціалом. Здавалося б банальні речі, але вони є визначальними при підготовці фахівців, адаптованих на конкурентному ринку праці, а не просто суб'єктів з дипломом.
По-друге, з'ясувати, який рівень акредитації ВНЗ та перевірити реальну наявність ліцензії. Адже багато вишів України запрошують на навчання, не маючи її..
-А можна про це більш конкретно?
- Акредитація вищих навчальних закладів - це офіційне визнання їх права здійснювати свою діяльність на рівні державних вимог і стандартів освіти. Скажімо, вищі навчальні заклади другого рівня акредитації готують фахівців за спеціальностями освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст» та «бакалавр». До третього рівня акредитації належать заклади, де здійснюється підготовка фахівців за напрямами освітньо-кваліфікаційних рівнів «бакалавр» та «спеціаліст». А ВНЗ четвертого рівня акредитації готують кваліфікаційних рівнів бакалавра, спеціаліста й магістра з усіх спеціальностей, а також мають право відкривати аспірантуру й докторантуру зі спеціальностей.
Документом, що засвідчує право вищого навчального закладу проводити освітню діяльність із підготовки фахівців з вищою освітою, є ліцензія, видана Міністерством освіти і науки України. У ліцензіях на освітню діяльність зазначаються назва напряму, спеціальності, освітньо-кваліфікаційний рівень та обсяги підготовки, термін дії ліцензії, а також назва та юридична адреса вищого навчального закладу, його відокремлені структурні підрозділи (філії) та їх юридичні адреси. При цьому, оригінал ліцензії знаходиться у головному навчальному закладі, а відокремленим структурним підрозділам (філіям, представництвам тощо), переліченим у ліцензії, видається копія ліцензії, завірена органом ліцензування. Тому для з'ясування питання „Чи має право готувати фахівців?" є проста відповідь - за наявності ліцензії.
Непогано було б абітурієнтам поспілкуватися із студентами та випускниками ВНЗ, якщо це можливо. Саме вони вам відкриють справжнє обличчя закладу.
- Скажіть, а наскільки можна довіряти рекламі?
- Тут визначальним є загальновідомий принцип «Довіряй, але перевіряй». Потужні виші себе рекламують мало, в сенсі загальноприйнятого розуміння реклами. Про них просто існує інформація, скажімо, в Інтернеті.
- Ви працюєте в РІМАУП. Оскільки, справді, реклами про нього не є багато, можна більш детально дізнатися від вас?
- Міжрегіональна Академія управління персоналом (МАУП) була створена в 1989 р. як недержавний вищий навчальний та науково-дослідний заклад, що професійно займається проблемами менеджменту та бізнесу.
МАУП - найбільший недержавний ВНЗ України (близько 35 тисяч студентів з 25 країн світу), який готує фахівців за 18 спеціальностями, 85 спеціалізаціями з 10 галузей знань.
Академія ліцензована (ДЕРЖАВНА ЛІЦЕНЗІЯ Серія АГ № 508226 від 08.12.2010 р.) та акредитована за II, III та IV рівнями з правом видачі дипломів про вищу освіту державного зразка. МАУП є членом Міжнародної Кадрової Академії (МКА) - міжнародної громадської організації, а також Міжнародної асоціації університетів Європейської мережі університетів безперервної освіти (ЕиСЕІМ).
Випускники Академії отримують диплом про вищу освіту державного зразка та диплом, оформлений відповідно до міжнародних вимог, з го спеціаліста, бакалавра, спеціаліста та магістра.
У складі Міжрегіональної Академії управління персоналом діють:
Президентський університет(м. Київ);
• Всеукраїнський університет(ін-ститути, філії та відділення в усіх регіонах України);
• Міжнародний відкритий університет(зарубіжні філії).
Рівнеський інститут МАУП є структурним підрозділом МАУП. Навчання здійснюється на денній, заочній, дистанційній формі та Інтернет-навчання. Студенти забезпечуються літературою, в тому числі на електронних носіях, безкоштовно. Для забезпечення якісного навчального процесу працює бібліотека, фонд якої постійно поповнюється новими науковими виданнями, підручниками та періодикою. Працює два комп'ютерних класи. Викладання здійснюють викладачі а також провідні вчені, що мають наукові ступені та вчені звання.
- Цікаво було б знати за якими спеціальностями у вас здійснюється навчання?
- В РІ МАУП навчання має два напрямки-економічний та юридичний за такими спеціальностями:
• управління персоналом та економіка праці (економіст, менеджер по персоналу);.
• банківська справа (економіст, менеджер банку);
• облік та аудит (бухгалтер - аналітик);
• маркетинг (економіст, маркетолог);
• менеджмент організацій;
• правознавство.
А також здійснюється перепідготовка спеціалістів - друга вища освіта. Прийом документів, організація вступних випробувань (тестування), зарахування абітурієнтів на заочну, дистанційну форми навчання здійснюється чотири рази на рік: у березні, у липні, у жовтні, у грудні.
- Напевно всіх цікавить вартість навчання.
- Вартість навчання в РІ МАУП порівняно не є високою. Більше того, зважаючи на важке матеріальне становище громадян України, керівництво МАУП пішло назустріч бажаючим навчатися, знизивши вартість оплати для вступників на перший курс на 50%, а для тих, хто перевівся із інших ВНЗ - на 15%. Оплата здійснюється посеместрово.
- Відомо, що найбільш болюче питання сьогодення-працевлаштування. Яка перспектива у випускників РІ МАУП?
- Диплом МАУП є запитаним на ринку праці України і не тільки. Саме так, я не обмовилася, тому що після закінчення курсу навчання студенти отримують, навчаючись у Рівному, не диплом РІ МАУП, як структурного підрозділу, а диплом МАУП ( київський).
Про наш ВНЗ більш детальну інформацію про вартість навчання, умови вступу, тощо, можна отримати на сайті РІ МАУП:
http://mauprivne.ucoz.ru/ та за телефонами : (0362) 68- 26-39, (0362) 68-26-38, (067) 363-19-58.
- Запрошую бажаючих на навчання!
 
Клеванський тракт 01.07.2011р.
Категорія: Періодичні видання | Додав: klevan_libr
Переглядів: 1181 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]