Субота, 27.04.2024, 02:23

Меню сайту
Категорії розділу
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 32
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Новини

Головна » Файли » Цікаво прочитати » Періодичні видання

Як гордо звучить це слово - БІБЛІОТЕКАР!
03.10.2011, 11:21
Стаття з газети "Слово і час" №45 "Як гордо звучить це слово - БІБЛІОТЕКАР!" 

 

Їхня професія - подвижників, сіячів нового і розумного! У своїй щоденній діяльності вони інколи, певно, й не зауважують значимість того, що роблять. Може, нескромно, але скажу, що колись у дитинстві порекомендована мені сільським бібліотекарем книга стала, образно мовлячи, поштовхом до сходження на вершину нових мрій. Якось один із письменників зізнався, що професія бібліотекаря поєднує в собі, на його думку, кілька: одночасно і вчителя, і вихователя, і психолога, і... геолога...
28 вересня у Клеванському будинку культури відбулося районне свято, приурочене Всеукраїнському дню бібліотек. Майже сімдесят хранителів і пропагандистів книги із понад сорока бібліотек зібралися у просторому залі. Скромні працівники галузі культури нічим не видавали того, що за ними - глибокий багаж знань, і, що головне, - тисячі читачів, які, завдячуючи цим старанним трудівникам, поринули у незвіданий світ книг, а відтак - простори пізнання життя, глибини його філософії та мети... Зате у їхніх очах відверто світилася одержимість та радість від професії.
Відкрила урочистості ведуча Ольга Дикало, художній керівник районного будинку культури. А далі теплі слова привітань говорили учасникам урочистого дійства директор обласної державної бібліотеки, заслужений працівник культури України Валентина Ярощук, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації, заслужений працівник культури України Віктор Дорошенко, директор централізованої системи публічно-шкільних бібліотек району Михайло Побережник...
Віктор Дорошенко коротко охарактеризував діяльність бібліотечної системи району, наголосив на завданнях, які необхідно вирішувати. Він також передав вітання від голови райдержадміністрації Василя Карпенчука та його заступника - Сергія Подоліна, який курирує галузь.
Далі Валентина Ярощук та Віктор Дорошенко вручали нагороди й квіти. Почесними грамотами та Подяками райдержадміністрації були відзначені завідуюча ПШБ с. Корнин Олександра Антонішина, завідуюча відділом обслуговування читачів центральної районної бібліотеки Лілія Тимощук, завідуюча відділом комплектування, організації каталогів та обробки літератури ЦРБ Валентина Галайко, заступник директора централізованої системи-ПШБ по роботі з дітьми Любов Коротчук, завідуюча ПШБ с. Біла Криниця Оксана Морозюк. Шістнадцять працівників бібліотечної системи отримали Грамоти відділу культури і туризму райдержадміністрації.
Із власними віршованими привітаннями та поезіями до колег звернулася бібліотекар ПШБ с. Голишів Ольга Леміч.
Відбулися ще дві події на святі. Того дня проводжали на іншу роботу директора централізованої системи публічно-шкільних бібліотек району Михайла Побережника, який пропрацював на цій посаді понад тридцять років. Як і годиться, йому вручати нагороди, дякували за працю, бажали всіляких гараздів. Опісля Віктор Дорошенко представив колегам нового директора - Галину Левчук.
Після офіційної урочистої частини чудовий, змістовний і емоційний концерт подарували викладачі Клеванської дитячої музичної школи.
На святі було сказано багато щирих, теплих слів, добрих побажань. Возвеличували благородну працю бібліотекарів і поетичними рядками, як ось: Ви віддаєтесь до кінця, За це вам вдячні люди! Без книг і без бібліотек У нас майбутнього не буде! Хтось сказав, що це було свято любові до книги. Головні особи цього щирого свята - бібліотекарі мають гордитися своєю працею. Адже таке шанобливе пошанування — свідчення того, що вони обрали корисну професію і роблять таку ж корисну справу - справу добра, і є провідниками до широкої освіченості, глибоких знань і справжньої культури та духовності.
Віктор Дорошенко наприкінці наголосив:
- Наші бібліотекарі - професіонали, сумлінні й творчі працівники, постійно шукають нові форми роботи. Похвально, що вони люблять свою професію і свого читача.
У районному заході взяла участь завідуюча відділом наукової роботи та маркетингу обласної державної бібліотеки Світлана Ступницька.

    


Василь БОЙЧУК
Фото автора
Категорія: Періодичні видання | Додав: klevan_libr
Переглядів: 1550 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]