П`ятниця, 29.03.2024, 14:42

Меню сайту
Категорії розділу
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 32
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Новини

Головна » Файли » Цікаво прочитати » Періодичні видання

Доступ до Інтернету - відкритий!
14.11.2011, 14:51
Стаття з газети "Слово і час" №51 "Доступ до Інтернету - відкритий!" 

 
Зал прикрашений кульками, на стінах плакати, буклети про послуги Бібліомісту, правила користування, порядок роботи Інтернет-центру, на столику зібрана цікава інформація, два прапорці України та США, що символізують партнерські відносини між країнами, представлені інформаційні випуски «Бібліоновин», бюлетень Української бібліотечної асоціації «Бібліотека», інші інформаційні ресурси, відомості про благодійників Мелінду та Біла Гейтс.
Великоомелямська публічно-шкільна бібліотека презентувала відкриття вільного доступу до мережі Інтернет. Потрібно сказати, що послуга ця безкоштовна. Ця подія стала можливою завдяки успішній участі публічно-шкільної бібліотеки у проекті програми «Бібліоміст». П'ять бібліотек району брали участь у цьому проекті і виграли гранд, можливість безкоштовно отримати комп'ютерне обладнання: З комп'ютери, принтер, сканер, навушники, 3 веб-камери.
На урочистому відкритті у бібліотеці відкритого доступу до мережі Інтернет були присутні юні читачі, бібліотечні працівники, представники влади, вчителі, працівники клубних установ, заступник сільського голови Алла Бердін, депутат сільської ради - завуч-організатор НВК «школа-гімназія» Тетяна Ігнатюк, учитель української мови Наталія ЄремєйчуК, Директор Будинку культури - Володимир Хіночик, бібліотекар шкільного відділу Лідія Сіроштан.
Завідувачка бібліотеки Ольга Возиюк щиро дякувала всім, хто допомагав у втіленні в життя цієї програми: програмі "Бібліоміст" за сучасне комп'ютерне обладнання та нові, інноваційні можливості інформаційно-дозвіллєвого обслуговування користувачів-дітей та керівників дитячого читання», районному відділу культури і туризму
РДА, районній бібліотеці, Великоомелянській сільській раді. "Книга і комп'ютер не тільки мирно житимуть в бібліотеці, вони доповнюватимуть одне одного новими можливостями", - відзначила пані Ольга. Важливо зрозуміти: персональний комп'ютер - це не просто пристрій, за допомогою якого можна грати в ігри чи слухати музику. Це - багатоопераційна система, яка дозволяє нам працювати з інформацією: знаходити її, аналізувати, створювати або переробляти, одержувати з мережі Інтернет й відправляти. Юні користувачі найчастіше шукатимуть в Інтернеті інформацію для дозвілля, а саме: музику, сторінки улюблених артистів, комп'ютерні ігри, фільми. Інтернет активно використовуватимуть також для написання рефератів чи інших робіт для школи або з метою знаходження інформації щодо повсякденних проблем чи актуальних новин.
Слово надається гостям: заступник сільського голови Алла Бердін привітала присутніх із такою приємною для жителів села подією, адже доступ до Інтернету розкриває перед користувачами великі можливості: інтелектуальні ігри на дозвіллі, спілкування з однолітками, обмін інформацією, написання рефератів... Вона наголосила, що хто володіє інформацією, той володіє світом, побажала успіхів у пізнанні і закликала бережно ставитись до комп'ютерного обладнання. Виступаючі Тетяна Ігнатюк та Лідія Сіроштан також привітали всіх і побажали плідних подорожей і приємного спілкування.
Заступник сільського голови Алла Бердін перерізає стрічку. Слово надається юним користувачам, вони читали вірші про складові комп'ютера, інтернет та Бібліоміст, а члени творчого колективу «Марципан» Володимир Степанюк та Іван Корніцький представили цікаву гумористичну сценку баба Палажка та "Баба Параска у бібліотеці".

Михайло ПЛУЖНИЙ
Категорія: Періодичні видання | Додав: klevan_libr
Переглядів: 1408 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]